Festa al replà

Obrir la porta de l’ascensor pot ser molt perillós. Molt. Has d’anar alerta, mirar d’intuir que no hi hagi cap ombra en moviment, res que delati la presència dels veïns que, amb la velocitat punta que els caracteritza, passegen amunt i avall del replà fent servir el caminador.

I si veus una ombra, obre amb precaució. No els hauries de tirar, evidentment. Però tampoc t’hauries d’arriscar a espantar-los, que ja tenen una edat.

Arribem al sisè, s’obren les portes de seguretat i allà hi ha l’ombra. Obrim a poc a poc la porta. Un ditet, dos, tres… la distància justa per treure el nas i advertir que ens disposem a sortir. “Ep, que som aquí!”. I, oh, sorpresa, qui arrossega els peus darrere un caminador no és ni ell ni ella.

Un tercer caminador!

¡Yo ya me iba, estoy de visita! – es justifica com si l’haguéssim enxampat en ple delicte.

I des de la porta de l’altre pis ens miren els dos iaiets. Ella surt a ajudar la seva amiga, que amb prou feines pot fer girar el caminador i fer-lo entrar a l’ascensor. Per una vegada es mou pel replà tota sola, sense ajuda d’aquell aparell. Es deu sentir jove, al costat de la seva amiga. I ens mira fent mig somriure, com dient “pobreta, és que els any no passen en va…”.

Anuncis

One thought on “Festa al replà”

  1. Algún día te enviare para qué leas “Al quince”, modesto relato juvenil que refleja una idea, mejor una situación, parecida a la que relatas. Batallitas de los años mozos. Petonets. Paco.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s