Pàgina d'inici > Altres posts > La sort de Quaresma

La sort de Quaresma

La vella quaresmaDevia tenir nou anys. El tema de sortejos, premis i sort encara era com una gran incògnita per a mi. I aquell dia vaig experimentar en primera persona l’emoció de ser agraciada.

Era just després de carnestoltes. La professora va entrar a classe amb la Vella Quaresma, el dibuix retallat d’una senyora gran vestida de pagesa, grassa, carregada amb un cistell i amb una peculiaritat que la feia única: tenia set peus.

– Cada setmana li tallarem un peu – ens va explicar.- I quan haguem acabat de tallar-los tots set, haurem arribat a la Setmana Santa.

Per ser sincera, era una tema que no em deia ni fu ni fa. Sí, molt bé, la Vella Quaresma. Un dibuix i res més. I després seguiríem fent classe de català, o de matemàtiques o del que fos, i ens n’hauríem oblidat. Però aleshores la professora ens va sorprendre amb un petit paquetet.

– Farem un sorteig. Escriuré un número darrera del peu que tallarem. Qui l’encerti, s’endurà el peuet i el regal que tinc aquí.

No confiava gens en la sort. O potser simplement no assumia el fet que pogués tocar-me alguna cosa per sorteig. No acabava d’entendre el concepte.

– Mercè, és el teu torn, digues un número.

– Mmm… et set!

I em va tocar! Recordo una sensació estranya, de sorpresa i alegria, de no saber gaire com reaccionar. Vaig obrir el paquetet sota la mirada atenta de tots els companys de classe…

– Un raspall de dents!!

Quina alegria, quin  privilegi! Tant era que fos un raspall de dents o un llapis. Com si hagués estat una goma d’esborrar, tant se val! El fet és que vaig comprendre per primera vegada què era la sort.

Anuncis
  1. 24 Març 2013 a les 23:15

    OOOooooooooh! Jo ho recordo, jo ho recordo!!! Sí!!! Si no ho recordo malament crec que a mi també me’n va tocar un… o potser tu seies al meu costat i m’he agenciat el teu record! El regal estava embolicat amb paper de seda!!!!

  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: