Pàgina d'inici > Altres posts > Foc a la masia

Foc a la masia

Des del cotxe veig una columna de fum. Cremen rostolls. Ja fa dies que s’ha obert la veda. I l’olor em transporta a la masia dels avis.

Eren els anys 80 i encara no existia la prohibició de fer foc en ple estiu. I allò era un clàssic de cada agost a la masia: apilar troncs, branquetes i fulles seques durant dies i dies per acabar fent-ne una gran foguera. Era tot un misteri, saber quan l’encendríem. Això ho decidien els grans. I quan arribava el dia es convertia en tot un esdeveniment.

Un dels cosins comprava sempre petards i coets per fer la festa encara més grossa. Alguna vegada fins i tot s’havia posat la disfressa de dimoni. I en plena nit, en la foscor més absoluta d’aquell terreny, just en haver sopat, anàvem cap a la foguera per veure com l’encenien.

– No us hi acosteu! – cridava l’àvia.

– Us cremareu! – cridava la tieta.

Però era inevitable. Ens hi acostàvem tant com podíem. Tant com ens permetia aquella escalfor intensa. Aquella llum i aquells colors ens meravellaven. Era un ritual com pocs.

I apareixia el cosí amb tota la pirotècnia en una bossa de plàstic. Ficàvem coets en clots fets a terra per encendre’ls i fugir corrents abans que sortissin volant. De vegades els ficàvem dins ampolles de vidre, corrent el greu perill que es tombessin. Alguna vegada havíem tingut un bon ensurt amb aquells petards que giraven i giraven abans d’esclatar. I feien colors al·lucinants. Les fonts ens meravellaven. I els petards més simples de vegades els llançàvem directament a la foguera i esclataven ben fort i ens emocionàvem.

Érem una mica inconscients. Però érem molt feliços.

Anuncis
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: