Avui que parlem de diners…

Permeteu-me que no entengui les crítiques a la taxa turística de la Generalitat. Crítiques que venen des del sector de l’hosteleria, on consideren que el fet de cobrar un, dos o tres euros per nit als turistes els pot perjudicar. Ho creuen seriosament? O és criticar per criticar? Si una persona viatja, si s’ho pot permetre, no li ve d’un, de dos ni de tres euros. Si no se’ls gasten en una nit, se’ls gastaran en un cafè.

L’estiu passat vaig fer un viatge per Suïssa. Un viatge low cost, de càmping en càmping. I a tot arreu ens cobraven la taxa turística. Us asseguro que, tot i que miràvem el que gastàvem fins al cèntim, no ens venia d’això. Si en comptes de pagar deu euros per una nit en un càmping en pagues onze, no és cap drama. I si en comptes de pagar 200 euros per una habitació d’hotel n’has de pagar 203… no crec que la teva butxaca ho noti. Crec que fins ara hem pecat d’innocents per no cobrar aquesta taxa.

Altra cosa és la taxa per recepta mèdica. Això sí que ho veig més delicat. Com va dir ahir Joan Herrera (ICV-EUiA) al Parlament, aquesta taxa penalitza la gent que està més malalta, és un “impost sobre la malaltia”. Com més malalt estiguis, com més medicines necessitis, més hauràs de pagar. Ho vaig sentir al telenotícies de TV3… i la resposta que van posar d’Artur Mas va ser: “Senyor Herrera, ni tan sols quan arriba Nadal vostè és més simpàtic” (o una frase semblant). Espero que al Telenotícies s’oblidessin de posar un mínim raonament del senyor president. Perquè si aquesta va ser tota l’argumentació d’Artur Mas, estem ben arreglats.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s