Pàgina d'inici > Periodisme > Quan veure xinesos ens sorprenia…

Quan veure xinesos ens sorprenia…

Fa uns 15 anys em tenia intrigadíssima un tema: dia sí dia també apareixien als “classificats” de La Vanguardia desenes d’anuncis de passaports xinesos extraviats. Avui, no sé per què, m’ha vingut al cap i he fet un “google” (periodisme d’investigació casolà…).

Al diari argentí Clarín, l’any 2002, van publicar una notícia parlant d’això. A l’Argentina aquestes denúncies eren el primer pas perquè el consolat els donés un passaport nou. I com que moltes entrades al país no estaven informatitzades, no era possible comprovar si havien entrat legalment o no al país. D’aquesta manera, la màfia blanquejava centenars d’immigrants xinesos il·legals cada mes.

Un article bastant anterior d’El País (del 1993) ja tractava el tema. Però potser no li donàvem gaire importància perquè no ens semblava que la Xina hagués de ser cap amenaça per a la nostra economia (ara fins i tot ens paga part del deute europeu!). En aquella època ens sorprenia la concentració de botigues de xinesos al carrer Trafalgar de Barcelona. Ara ens sorprèn caminar 100 metres a qualsevol poble o ciutat i no trobar-ne cap. I tots molt legals, això segur. Ara sí. La màfia ja fa anys que va aprofitar la innocència del país. I això que ho feien ben públic amb la publicació d’aquells anuncis!!

Anuncis
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: